Latest News

Home / Adás-vétel / Bemutatom, eladom

Bemutatom, eladom

Mikor, hogyan mutassam be az ingatlanomat?

Ugyanaz az ingatlan más-más napszakban vagy évszakban különbözõ benyomást tesz ugyanarra az emberre is. Az ingatlan kiválasztása részben érzelmi döntés, és mint ilyen igen fontos az elsõ benyomás.
Az ingatlan bemutatásánál törekednünk kell arra, hogy azt legalább elsõ alkalommal a legjobb színben tüntessük fel, és a megtekintést lehetõség szerint a legoptimálisabb idõszakra szervezzük.

Egy keleti tájolású lakást mutassunk meg délelõtt, amíg oda süt a nap.
Egy gyönyörû nagy fákkal körülölelt lakás sokkal jobb benyomást kelt nyáron, zöldellõ lombokkal, mint télen kopár ágakkal.
Ezeket a szempontokat természetesen csak az ésszerûség határain belül vegyük figyelembe, és hétfõn ne mondjuk a vevõnek, hogy legközelebb vasárnap nézheti meg a lakást, mert lehet, hogy addig másikat talál anélkül hogy megadtuk volna az esélyt, hogy a miénkbe szeret bele.

Amit minden nap- és évszakban befolyásolhatunk azok az ingatlanunkban uralkodó állapotok.

Felújítsam eladás elõtt vagy ne?

Költségek nélkül elérhetjük, hogy az érdeklõdõt tisztaság, rendezett környezet, kellemes illat, friss levegõ, barátságos fények, esetleg halk zene és megfelelõ hõfok várja. Ha kertes ingatlant árulunk, gondoskodjunk a kert jól ápoltságáról, rendezettségérõl, lakás esetén a lépcsõház tisztaságáról. Ha mindezt megtesszük, készüljünk fel arra, hogy könnyen meggondolhatjuk magunkat és maradunk régi otthonunkban.:-)

Az érdeklõdõt hagyjuk türelmesen szemlélõdni, barátkozni esetleges új otthonával és a háttérben álljunk készen arra, hogy kérdéseire õszinte választ adjunk az ingatlan környezetét az infrastruktúrát, szomszédokat illetõen.

Címkék: ,

Leave a Comment