Latest News

Home / Adás-vétel / Hogyan találom meg az új ingatlanomat?

Hogyan találom meg az új ingatlanomat?

Expressz újságot böngésszek?

Ha Önállóan szeretnéd megtalálni az új otthonodat, akkor ez tûnik e legkézenfekvõbb megoldásnak. Amelyik ingatlan az újságban megjelenik az valószínûleg még friss a piacon. Habár vannak ingatlanirodák, akik az újságban helyeznek el csali hirdetéseket, hogy felhívjad õket, mert annyira kedvezõnek tûnnek.
Ez nem baj neked, mert így legalább tudni fogod, hogy ki foglalkozik azon a területen ingatlanok értékesítésével, ahol Te éppen keresel.
Vannak címközvetítõ irodák, aki a vevõktõl kérnek a kiadott címek után díjat, függetlenül attól, hogy a vevõ az ingatlant megveszi-e. Tehát az információért fizetsz. Ez esetben legyünk körültekintõek.
Ha magánembert sikerül felhívnod, akkor viszont egybõl a tulajdonossal kerülsz kapcsolatba.

Mit tegyünk, hogy ne maradjunk le egy ingatlanról?

Még mielõtt hozzáfognál az ingatlan kereséshez, tisztázd magadban vagy szakember segítségével az anyagi helyzetedet. És már ekkor válaszd ki az a szakembert, akinek a segítségével bonyolítjátok le az üzletet. Azért, hogy ha megtalálod a kiszemelt ingatlant, akkor már tudjad, hogy milyen feltételeket tudsz vállalni az eladó felé, illetve azonnal tárgyalhatsz a vásárlásról.

Forduljak ingatlanközvetítõhöz?

Ez a megoldás tünik a legkézenfekvõbbnek, mert ez a vásárlóknak általában ingyenes. A közevetítõk nagy része az eladótól kéri a jutalékát. Ez persze nézõpont kérdése, mert a vételár ezt az összeget valószínüleg tartalmazni fogja.

Címkék: ,

Leave a Comment